Etsi
  • Rolly

Vain vahvimmat säilyvät?

Päivitetty: 27. elok. 2021

Henkilökuljetus- ja taksiala on ollut yksi koronan suurista kärsijöistä. Koronarajoitusten aikana kuljetustilausten määrien on arvioitu tippuneen jopa 70 %.– Koronan jälkimaininkeina näemme alalla isojakin muutoksia. Edessä on varmasti jakaantumista siitä näkökulmasta, että yritykset, joilla on osaava henkilöstö, talous tasapainossa, vakaa asiakasrakenne ja kalusto omassa taseessa, tulevat selviämään kuivemmin jaloin korona-ajasta. Uusille ja velkavivulla operoiville toimijoille aika on todella vaikea ja pakottanee monet miettimään, onko tarjolla enää liiketoimintaa lainkaan, sanoo RollyGroup Oy:n toimitusjohtaja Ville Alanen.


RollyGroup perustettiin juuri ennen koronan alkua. Taustalla on kolme pitkään alalla toiminutta yritystä Cabing Oy, Mr. Taxi Oy ja Raseborgs Taxi & Buss Ab. Alan trendinä Ville Alanen näkee yritysostot kasvun vauhdittajina.


– Suuruuden ekonomia toimii sillä, että isoilla toimijoilla on huomattavasti paremmat mahdollisuudet osallistua merkittäviin kilpailutuksiin erityisesti julkisella sektorilla. Siellä kilpailutusten edellytykset ovat siinä määrin haastavia, että ne vaativat kalustolta, ajojärjestelyltä, johtamiselta ja riskienhallinnalta vahvaa osaamista ja riittävää kokoa. Julkisiin kilpailutuksiin liittyen Ville Alasta huolestuttaa alan vääristynyt hintakilpailu, jota korona on vauhdittanut.


– Kilpailu on ollut aina kovaa, mutta kuitenkin realistisella tasolla. Nyt tarjotaan alle markkinahinnan ja siinä herää kysymys, miten laadukkaasti palveluntuottaja pystyy tuottamaan palvelun. En usko, että tämä yhtälö toimii pitkällä aikajänteellä. Markkinan pitää olla läpinäkyvää, reilua ja rehellistä – meidän kaikkien pitää saada tästä leipä, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Vastuu on myös kunnilla, kaupungeilla ja kuntayhtymillä, jotka näitä kilpailutuksia tekevät. Tulevaisuudessa tämä tulee olemaan entistä kestämättömämpi tilanne.

438 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki